El Dominical - El comportament d’un docent és tan important o més que les seves paraules

Ja amb els atemptats del mes d’agost, que encara que aquí no en parlem tenim molt presents, es va posar aviat el focus en els centres educatius.

Però també, i amb més força potser que en altres moments convulsos de la nostra societat, va començar entre els joves a haver-hi debat sobre la nostra societat. No només en algunes aules sinó, i sobretot, en els seus espais i moments de lleure.

 


El referèndum a Catalunya, les mobilitzacions, els fets violents que es van esdevenir, els moments en els que es van viure sentiments de pertinença o de lluita, han portat a molts dels nostres joves a participar i viure activament debats i accions polítiques. Més potser que en altres ocasions i per alguns, per primera vegada.

Creiem que és important que els joves es preguntin sobre el seu futur, que hi hagi debat, que participin activament i també creiem que els centres educatius, com les famílies, hi tenim un paper molt important per ajudar a la reflexió, al debat, a fomentar el sentit crític, el respecte a opinar diferent...i això no és adoctrinar.

Us recomanem la lectura d’alguns dels articles del Diari de l’Educació d’aquest mes que posen l’accent en aquest tema.

http://diarieducacio.cat/

http://diarieducacio.cat/joan-manuel-pozo-comportament-dun-docent-tant-important-mes-que-seves-paraules/

http://diarieducacio.cat/referendum-i-escola/

http://diarieducacio.cat/quin-cansament-sant-dia-adoctrinant/

Bon diumenge!



AMPA Comunicació