El Dominical - Un espai de reflexió

Ja ha començat el curs i comencem també el  nostre Dominical. Un espai de reflexió per als pares i mares de l’Institut Jaume Balmes.

I ens hagués agradat començar parlant de com afrontar l’inici de curs, de com els nostres fills i filles passen les diferents etapes al nostre centre. Ja ho farem!

Però hem de començar d’una altra manera:

Fotografia cedida per Pilar Roca


Fa just una setmana una colla d’alumnes, exalumnes, pares i mares, professors i professores, i amics i amigues del nostre centre ens vam tancar a l’Institut per poder defensar que es pogués fer la votació del Referèndum. Hi érem gent molt diferent i per motius alguns ben diferents. Però teníem en comú la defensa de la llibertat i de la democràcia, i la voluntat de ser al nostre centre, l’Institut Jaume Balmes.

El cap de setmana va ser una festa de llibertat, de compromís, de complicitat entre persones que no ens coneixíem...(ei, i d’una mica de “iuiu” de dormir a la biblioteca entre tanta saviesa, bellesa i vellesa!).

I diumenge alguns vam anar a votar a altres centres, altres van marxar cansats a descansar i altres es van quedar pensant que serien moltes persones les que serien a primera hora a preparar l’espai per a la votació. I potser van ser poques i es van trobar amb la violència incomprensible d’unes forces de seguretat que...què venien a fer???

Com vam escriure en el nostre comunicat, denunciem aquesta violència extrema i desmesurada. I continuem donant suport i mostrant el nostre respecte i consideració a les persones que ho van viure al nostre centre i als altres punts del nostre país.

Són dies convulsos. Passem de la tristesa a la il·lusió, de la por a l’empenta, de la confiança a la preocupació, de la mobilització al cansament. I no és fàcil de portar, ni com a país o societat, ni com a persones.

Com que ja tenim molts fòrums per opinar i reflexionar, aquí només volem fer una reflexió en l’àmbit que ens correspon.  Estiguem moooolt a prop dels nostres fills i filles. Aprofitem per parlar de tots aquests sentiments, pensem que molts d’aquests joves estan vivint aquestes situacions de maneres molt diferents. Alguns volent anar a totes les mobilitzacions, (i sols!), altres patint perquè no hi volen anar i se senten malament, altres no volent compartir els mateixos compromisos o creences, altres amb la idea que és una festa i prou. Respectem-los també a ells i parlem-ne.

Esperem també que l’equip docent aprofiti aquesta situació per educar també en valors, en llibertat o en democràcia. I en trobar en la història, la filosofia, la llengua...els nexes d’unió entre coneixements i vivències. I això no vol dir pensant el mateix o transmetent una o altra ideologia. Defensant només la llibertat i el respecte a tothom, fins i tot qui pensa diferent però denunciant sempre qui no ho fa.


Si voleu comentar aquest tema, o altres que us poden preocupar com a pares i mares de l'AMPA, recordeu que tenim la bústia "la teva veu!"

Bon diumenge,

Comunicació AMPA