El Dominical - I què passa amb la salut mental?

Bon diumenge!

Tant les famílies com els docents, mirem de parlar amb els nostres joves de tots els temes que pensem que són crucials en aquesta etapa: sexualitat, drogues, abusos, etc.

I què passa amb la salut mental?  Què passa a l’aula amb un problema de salut...mental? Silenci.
Us recomanem uns articles que van sortir fa poc:

https://www.ara.cat/societat/lluita-aules-contra-lestigma-mental_0_1869413202.html

http://www.lavanguardia.com/encatala/20171009/431912976469/joves-contra-estigmes-salut-mental.html

És difícil. És un tema empipador. Ens és incòmode. Ens és més fàcil parlar amb el nostres joves d’un company o companya que té una malaltia greu que sobre una persona que té una crisi mental. A la primera, animarem a que el nostre fills s’interessin, li passin apunts, etc i a la segona no sabrem ni què dir o direm “pobre”. I quan aquesta torni a l’institut, li preguntaran els companys com està, la tractaran igual?

Per altra banda, l’adolescència és el moment propici perquè es manifestin alguna de les malalties mentals. I no sempre són fàcils de detectar, per les mateixes fluctuacions de personalitat dels adolescents però també perquè qui ho pateix de vegades se n’amaga. Davant d’un grip tothom anima  a anar al metge. Per què no animem a anar al psicòleg quan no estem bé anímicament o psicològicament?

S’ha avançat amb temes de l’àmbit de la salut mental com els trastorns alimentaris o les addiccions, etc però s’ha d’anar més lluny.

Així doncs, des de l’AMPA ens hem proposat posar una mica de la nostra part i organitzar unes xerrades per al professorat, per a l’alumnat i per a les famílies perquè ens ajudin a tractar aquestes temes que són més tabús del que ens pensem. Ja us anirem informant.

Mentrestant, us posem alguns webs i articles que pensem que us poden interessar:

https://obertament.org/ca

http://ajuntament.barcelona.cat/premsa/wp-content/uploads/2016/07/01_PlaSalutMental.pdf

http://www.salutmental.org/wp-content/uploads/2017/01/Informe-Salut-Mental-Infantil-i-Juvenil.pdf

AMPA Comunicació