El Dominical - “Educar professors que són o seran educadors d’adolescents”

L’Andrea, de l’equip de l’AMPA, ens proposa per aquest diumenge l’article que va publicar l’educador i periodista Jaume Funes, al Diari de l’Educació del  passat 22 de gener.

http://diarieducacio.cat/educar-professors-que-son-o-seran-educadors-dadolescents/

Aquest article ens ha interessat per dues raons. Per una banda, pel context en el que es va presentar aquest article: una trobada “entusiasta de mares, pares, mestres i joves” que es va fer a Manresa per pensar i reflexionar conjuntament com millorar l’educació a Secundària. Ens sembla una iniciativa fantàstica!

Per l’altra, per la proposta que fa en Jaume Funes sobre els aprenentatges que haurien d’integrar els educadors d’adolescents:


  1. Aprendre a descobrir i a tenir en compte les realitats canviants dels adolescents (de cada noi o noia, dels grups, de les adolescències dominants en cada moment).
  2. Aprendre a construir una relació d’influència, una relació educativa (de cada adult i de l’equip educatiu).
  3. Aprendre a esbrinar els problemes adolescents, els problemes socials i els personatges que viuen moments problemàtics.
  4. Aprendre l’adaptació de metodologies i didàctiques al món adolescent i a la seva immersió diversa en la societat digital, virtual i en xarxa.
  5. Aprendre a ajudar en la construcció de persones i ciutadans, a fer de l’educació un reducte contra el conservadurisme.


Llegiu-vos l’article i aquestes propostes...també fantàstiques!


Bon diumenge!



AMPA Comunicació