Reutilització de llibres

Des de l'Ampa es fomenta la reutilització de llibres. Per això des de l'Ampa s'ofereixen diferents possiblitats.

1.- Llibres de text de 2a mà
1.1- Préstec gratuït per part de l'AMPA d’un nombre limitat de llibres


El curs passat l’Ampa Lestonnac ens va cedir 98 exemplars de llibres de Geografia i història de l’ESO que ells no podien utilitzar (perquè van canviar d’editorial) que es mantenen en la llista del Balmes pel curs vinent. Es tracta de (31 exemplars per 1r ESO; 31 exemplars per 2n ESO; 23 exemplars per 3r ESO i 13 exemplars per 4t ESO.

A partir del 25-6-2020 i fins a exhaurir les existències podeu reservar un dels exemplars mitjançant el següent formulari de reserva

Els llibres reservats els lliurarà l’AMPA el 14 i 15 de setembre i s’hauran de retornar en bon estat el juny de 2021.


1.2- Intermercat: venta directa entre famílies de l'institut
Cada any l'Ampa organitza un mercat de llibres de 2a. mà quan s'ha acabat el curs. Aquest any, degut a la situació sanitaria que hem viscut, s'ha organitzat un 
del 25 de juny al 16 de juliol

1.3.- Compra de llibres de 2a màSi no trobeu els llibres a l’intermercat de l’Institut, podeu provar en els taulells d’anuncis d’objectes de 2a ma com WALLAPOP, MILANUNCIOS o VIBBO.

1.4.- Iddink: Lloguer de llibres reutilitzables (ecoBooks)Si valoreu la comoditat d’aconseguir en una sola comanda online, que us serviran a domicili, llibres nous i llibres reutilitzables podeu utilitzar el servei de l’empresa Iddink
En el cas d'optar pels llibres reciclats, el seu lloguer representa un estalvi del 60% del valor dels llibres nous i cal retornar-los en bon estat al final del curs.
Trobareu tota la informació a la nostra página d'Iddink.
2.- Llibres de lectura de 2a mà
2.1.- Préstec, sense cost a la biblioteca del centre
Tradicionalment, tant l’AMPA com l’Institut, destinen cada any una partida del seu pressupost a la compra d’exemplars dels llibres de lectura obligatòria, que es dipositen a la biblioteca de l’Institut, on els alumnes els poden agafar en préstec.
Hem comprovat que encara són pocs els alumnes que aprofiten aquesta opció gratuïta, potser per desconeixement o potser perquè saben que el nombre d’exemplars és reduït i volen assegurar-se de tenir-lo. 


Podeu consultar la disponibilitat a través de l’aplicació ePèrgam en el CATÀLEG EN LINIA.2.2.- Xarxa biblioteques municipalsHi ha 40 centres a Barcelona que es poden utilitzar després d’obtenir el carnet d’usuari gratuït. Disposen d’un catàleg col·lectiu consultable en línia.
Aquí trobareu la llista de llibres per al curs 2010-2021.