Relleus...

Permeteu-me que avui aquest Dominical sigui més personal.

Quan el meu fill va començar al Balmes em vaig apuntar a l’AMPA de l’Institut. Ja venia de participar a l’AMPA de l’escola i, d’entrada, pensava que no seria tan important o necessari en el cas de l’Institut. Però vaig anar veient que ho era, tant o més.  A l’Institut les famílies som més lluny, només ens relacionem amb el professorat per temes acadèmics o de comportament, i les famílies més motivades, com a molt, anem a les reunions i assemblees. Però la distància entre el centre i les famílies és gran. I creiem que no ha de ser així, i ni la direcció del centre ni les famílies volen que sigui així, però costa. Per això és important que hi hagi una colla de mares i pares implicats per fer de pont i compartir opinions, propostes, preocupacions i formar part de la comunitat educativa (no només per gestionar serveis!).

Quan vaig començar a l’AMPA, em vaig trobar amb tres súper dones que estaven fent un esforç titànic per donar una empenta a l’activitat de l’AMPA com equip. Eren la Roser, la Laura i l’Engràcia (que encara hi és, i a qui haurem de fer un monument!). En aquell moment ens hi vam afegir amb la Núria (sort de la seva complicitat tot aquest temps) amb ganes, però amb certa por del que ens esperava per la feina que hi havia o es podia fer. Fins que van arribar, amb una energia enorme, tot un grup provinent del Ramon Llull. I a partir d’aquí van anar-s’hi afegint i marxant més gent, com una cursa de relleus per arribar als objectius que ens proposàvem. Som una colla que treballem voluntàriament, amb més o menys constància, dedicació, amb encerts i errors, però sobretot amb la convicció que les famílies formem part de la comunitat educativa del nostre centre i que és important ser-hi a prop.

Una de les comissions que vam crear va ser la de comunicació. Des de llavors, amb en Roberto hem fet el que hem pogut per millorar els canals i continguts de comunicació de l’AMPA. I entre les accions que ens vam proposar va sorgir la de fer el Dominical. Vam començar el 6 de març del 2016 i portem, amb aquest, 90 Dominicals!. Parlant del que ens semblava que podia ser interessant per a les famílies d’un institut de secundària. Primer cada diumenge, després cada quinze dies, hem anat publicant aquestes reflexions que jo mateixa (i puntualment amb alguna col·laboració) escrivia però que comentava o contrastava amb en Roberto i que ell, fos on fos, penjava al web i avisava puntualment de la publicació a l’aplicació (que també va fer ell). Gràcies, Roberto, per ser-hi sempre. Sense tu no ho haguéssim fet!!!

I ara que m’acomiado, perquè és el meu últim curs al Balmes, ha de continuar la cursa de relleus. Fer el Dominical exigeix constància, dedicació i sobretot ganes d’escriure i comunicar però segur que entre vosaltres hi ha algú que ho pot fer, o sabeu d’algú de l’institut que ho faria molt bé, o penseu que es pot fer una altra activitat que serà fantàstica per connectar a les famílies. Doncs...endavant! Això és una cursa de relleus. A qui passem ara el “testimoni”? Va, animeu-vos!

Mentrestant no trobareu el Dominical però mirarem de continuar tenint una via de comunicació a través del web, de la bústia La teva veu! o de l’aplicació de l’AMPA.

Gràcies per llegir-nos i per ser-hi !!!!



Montserrat Tort. AMPA Comunicació
12 de gener de 2020