Projecte “Technovation girl”

Us informem que a la biblioteca Sofia Barat l’any vinent acolliran el projecte “Technovation girl” impulsat per l’Associació Espiral d’Educació i Tecnologia. Aquest projecte promou l’educació tecnològica i el gust per la informàtica en nenes i adolescents de 10 a 18 anys, amb l’objectiu de disminuir la bretxa de gènere que existeix en l’actualitat en el camp tecnològic. Hi ha estudis que evidencien que els nous llocs laborals tecnològics estan sent ocupats per homes.

Les participants en grups màxim de 5 noies i amb el suport de mentores voluntàries (persones amb coneixements del món de l'empresa o en l'àmbit de creació d'aplicacions mòbils)  han d’identificar un problema comunitari i crear una solució d’aplicació mòbil per fer-hi front.  Les participants aprenen a programar tecnologia, a treballar en equip, a comunicar idees i traduir-les en un pla de negoci. Tots els projectes creats es presentaran al concurs internacional “Technovation Challenge”.

Es volen crear equips amb joves que representin el barri de la dreta de l’Eixample. Els equips es reuniran i treballaran a la biblioteca acompanyats del mentor que els formarà. Això es farà en diverses sessions i seguint una metodologia ben estructurada.

PRESENTACIÓ
DIJOUS 12 de desembre 
18:30h

El dijous 12 de desembre a les 18.30h. les persones que lideren el projecte ens faran la presentació a la biblioteca. La xerrada és oberta, no cal inscripció prèvia.

És una bona oportunitat perquè les nenes i adolescents aprenguin tecnologia i participin en un esdeveniment a nivell internacional d’aquesta magnitud. L’any passat un equip de joves de Móstoles (Madrid), van crear l’aplicació When & Where, una app per detectar situacions de violència de gènere. El projecte va arribar a la semifinal mundial que es va celebrar a EEUU.

Us passo aquests links on trobareu més informació, i us adjunto el cartell.