El Dominical - La solidaritat és com els esports

Bon diumenge!

Ja sabeu per altres Dominicals que ens agrada l’especial dels dissabtes del diari Ara “Criatures”. Sempre hi ha articles interessants. El d’aquest dissabte el titulaven “La solidaritat és com els esports: es practica i s’aprèn”.

https://criatures.ara.cat/familia/solidaritat-practica-sapren_0_1925207473.html. El títol ja és prou clar. I és cert i difícil. Parlem molt de la solidaritat i més en els moments polítics actuals o en èpoques com el Nadal en que es fan campanyes de tot tipus per sentir-nos solidaris. Però sovint ho fem a distància. Ens és més fàcil donar suport, anar a una manifestació, fer donacions, etc. que posar-nos al costat o com a mínim al lloc de l’altre. L’empatia. Aquesta és una gran qualitat que hem de reforçar cadascú de nosaltres i també amb els nostres fills, perquè se n’ha d’aprendre. Si ens posem al lloc de l’altre, no mirant-lo des de lluny, sentint tristesa, pena, compassió, etc sinó intentant pensar en com estaríem nosaltres en la seva situació o pensar que podríem ser una d’aquestes persones, potser ens situaríem d’una altra manera amb les persones que estan amb dificultats.

I per això ens agrada que des de l’Institut es promogui no només la solidaritat amb les diferents campanyes que fan a través del programa Aprenentatge i Servei Comunitari (http://www.jaumebalmes.net/p/aprenentatge-i-servei-comunitari-el.html) sinó que ho facin compartint espais i converses amb alguns dels col·lectius que estan en situacions desafavorides o amb les que els estan ajudant directament.

Hem de treballar amb els nostres fills i filles a posar-nos al lloc de l’altre, a ser empàtics. Amb els refugiats, amb els desafavorits, amb els presos i les seves famílies, però també amb els companys i companyes que tenen dificultats, siguin del tipus que siguin.

El cap de setmana que ve és Nadal i també hem caigut amb el tòpic de la solidaritat i l’empatia. Per què no? Però no deixem de pensar-hi tot l’any!

Molt bones festes a totes i a tots i fins l’any que ve! Nosaltres també ens agafem unes vacancetes de Nadal.



AMPA Comunicació