El Dominical - Els mestres que hem tingut

Bon diumenge! L’altre dia a la ràdio van parlar dels “Els mestres que hem tingut”.

http://www.ccma.cat/catradio/alacarta/el-suplement/per-que-hi-ha-mestres-i-professors-que-ens-han-marcat-tant/audio/981431/#.Wg6QE6wu9d4.email



I van demanar a persones conegudes i a oients que expliquessin quins mestres que els havien marcat i per què. Van sortir expressions i paraules com: referents, implicació i passió, “ensenyar no només coneixements”, inspiradors, “a no deixar d’aprendre mai”, carisma, autoritat, “un mestre ha de ser important per a l’alumne”, “veure el talent que té l’alumne i estirar perquè floreixi”, etc.

Quina sort tenir una professió en el que són presents totes aquestes coses...

Sembla que els mestres de primària són més vocacionals perquè s’han format per tenir aquesta professió. En el cas dels professors de secundària també hi ha molts professors vocacionals però també hi ha persones que s’han format en una disciplina, perquè els agradava la matèria, però que fan de professors per raons laborals.

Tot i així, si teniu el privilegi i la possibilitat de ser a més de professors també “mestres”, no ho desaprofiteu! Teniu la possibilitat de ser molt importants per molts dels joves, que a més són el nostre futur. Tot i les dificultats de les retallades, de les aules massa plenes d’uns joves amb les hormones alterades, amb passió i ganes (i també amb expertesa, és clar) es pot aconseguir ser un mestre (i “no només” un professor).

No tothom tenim la possibilitat de treballar amb “un material” tan sensible, de tenir un retorn tan immediat de la nostra feina i sobretot de poder ser tan important per algú.

En aquest moment en que s’està qüestionant la figura i el paper del professorat, per adoctrinadors i no mestres, i en que no se’n valora prou la seva importància, us demanem que si us plau no deixeu de treballar amb passió i ganes perquè potser sereu aquells mestres que els nostres fills i filles mai oblidaran.


AMPA Comunicació