El Dominical - Contra la violència de gènere

Bon diumenge!

Ahir va ser el Dia internacional contra la violència de gènere, i aquests dies se n’està  més per les agressions sexuals que hi ha hagut recentment. És un tema molt greu que està posant de relleu de nou el paper de la justícia però, i sobretot, el que sembla un increment dels episodis de violència envers les dones.  Us recomanem l’especial del diari Ara en aquest sentit:

https://www.ara.cat/dossier/Encara-et-diguin-penetren-mirada_0_1912608807.html?utm_campaign=_news30clics&utm_source=ara&utm_medium=email

o l’article de Vilaweb:

https://www.vilaweb.cat/noticies/quan-el-primer-amor-es-una-historia-de-violencia-masclista/

La majoria de nosaltres creiem que estem educant als nostres joves amb valors com el respecte, la no violència, la igualtat entre els sexes, el respecte i valor de les diferències, una sexualitat sana i oberta, etc. Però si ens mirem molts dels referents que segueixen els nostres fills i filles: youtubers,  videojocs, alguns programes de televisió, algunes músiques (vídeos i lletres), etc. O com s’exposen a les xarxes (com Instagram), o com fan córrer vídeos que ratllen la violència (o violents) o que falten el respecte “perquè són graciosos”, veurem que sovint els models o els valors prominents no són els que potser estem defensant o intentant inculcar.

Sempre ens diuen que el que fem o diem els pares i mares va calant, però en aquesta societat on gairebé tot és públic, cal que coneguem què pensen o com actuen els nostres adolescents. Preguntem, mirem, si podem, el que pengen a les xarxes o estiguem al cas de si en el dia a dia també són respectuosos amb l’altre sexe, amb els que pensen diferent o són diferents, etc. Perquè no ens podem permetre que creixi la violència de cap tipus, ni la frivolitat i la gravetat, de fer-la pública.


AMPA Comunicació