El Dominical - Canviem-ho tot

Bon diumenge!

Aquest bloc no és un espai de debat polític sinó un espai de reflexions (o de debat sobre polítiques) relacionades sobre l’ensenyament i les famílies dels joves durant la seva vida a un institut. Però avui és impossible no fer referència al moment tan especial que estem vivint al nostre país.

Un jove amic deia en el seu twitter, tot just es feia pública la declaració de la independència de Catalunya: “canviem-ho tot”.

Ens agradaria creure que ara tenim la possibilitat de pensar i fer noves polítiques en els diferents àmbits de la nostra societat. I voldríem que aquesta fos l’ocasió per fer una reflexió de quin és el model d’educació que voldríem en aquest nou estat. Si ara ho “poguéssim canviar tot”, què proposaríeu? Com haurien de ser els centres d’ensenyament? I com s’haurien d’organitzar? Com s’hauria de formar el professorat? xarxa pública?, privada? I concertada?, Projectes, llibres, tecnologia?

Complex però molt interessant. Us deixem alguns articles que ja hi estan ja reflexionant.

http://diarieducacio.cat/independencia-i-educacio-un-somni/

http://elmon.cat/opinio/21067/propostes-per-al-sistema-educatiu-de-la-nova-republica-catalana

Nosaltres volem aprofitar per demanar una vegada més que l’educació sigui un eix clau i absolutament prioritari de la nova política. El futur el fem amb l’educació.

I volem un sistema d’ensenyament públic, per sobre de tot. De qualitat, equitatiu i inclusiu. I amb una educació en valors: llibertat, democràcia, sentit crític, solidaritat, voluntat, creativitat, respecte, etc

Per demanar....Ara és el moment. Canviem-ho tot?



AMPA Comunicació