El Dominical - Final de curs

Encara que només és 18 de juny la sensació és que ja fa uns dies que els nostres fills i filles ja estan de vacances. A finals de maig ja s’havien acabat de donar els continguts acadèmics. Classes amb projeccions de pel·lícules o de conversa, treball de síntesi, alguns de viatge, exàmens finals i festa!

Segur que és necessari relaxar el nivell de pressió acadèmica al final de curs. Però d’això a que la sensació que tenim les famílies de que el curs ha acabat massa aviat, hi ha un pas. És cert, el crèdit de síntesi!. Però fins i tot això. Per què s’han de fer els mateixos temes cada curs (l’Eixample, Sostenibilitat, etc?), no es pot generar una mica mes d’expectació, de ganes de descoberta?.

Això ens porta a pensar altra vegada que el nostre model educatiu no acaba d’anar bé. Com és que en d’altres països, propers, reparteixen més les vacances durant el curs i no fan 3 mesos seguits (!!!!) de vacances? Algunes famílies poden organitzar-se per estar amb els fills, o apuntar-los a activitats esportives, culturals, d’esplai o lúdiques. Però no tothom pot, i per 2 mesos (la majoria de pares i mares tenim només 1 mes de vacances)!. Però en moooolts casos, i més en els casos de famílies amb dificultats (econòmiques, socials o afectives), aquests joves es queden sols a casa. Bé, sols no, amb uns fantàstics aparells digitals que els distreuen però també els informen i els proporcionen continguts de tota mena. I, sense moure’s de casa i relacionant-se només amb màquines i persones digitalment.

No tenim clara la incidència que a la llarga tindrà aquesta situació però creiem que no és la millor per als nostres joves. I potser la direcció de l’institut i dels serveis d’ensenyament de la Generalitat s’hi haurien de posar, aviat. Us posem, per si la voleu fer, una enquesta de la Fundació Bofill que potser hi ajudi http://enquesta.elmondeledu.cat/s3/mono1406

De moment, i per no acabar amb desànim el curs i els Dominicals (si, també fem vacances escolars!!!!), volem animar-vos a que aprofiteu aquests dies per fer coses amb els vostres joves: escoltar la música que escolten (encara que de vegades ens faci mal d’orella), demanar que us deixin veure els vídeos que miren per riure junts, posar-los a fer les feines de casa que ara sí que no tenen excusa de fer, i parlar, parlar i parlar. Perquè queden molts dies de deixar-los sols i encara que no ens ho sembli, i sobretot a ells no els ho sembli, també ens necessiten.

Acabem el curs esperant que els Dominicals us hagin servit per pensar una estoneta cada diumenge en l’educació dels nostres fills i filles. Aprofitem per recordar-vos que teniu una bústia a la vostra disposició (la teva Veu!!) pels comentaris que vulgueu sobre aquests temes, sobre el que vulgueu que traspassem a la direcció de com heu vist el curs, sobre propers temes per al dominical o...simplement per desitjar-nos bones vacances!

Fins els curs que ve, i, més que mai, bon diumenge i bones vacances!!!!!!

Equip de l’AMPA