El Dominical - Esport i esportivitat

El nostre institut, i sobretot per l’esforç d’alguns dels seus responsables, té en l’esport una de les eines de cohesió, participació i d’educació fora de les aules.

Ahir es van fer les 11 hores de vòlei de l’estiu al nostre institut. Una jornada que no és només un seguit de partits (molts!!!), en que hi participen els joves que juguen aquest esport sinó que també s’hi afegeixen companys dels jugadors, famílies i professors. Perquè és fer esport però també fer una festa d’equip i d’institut.




Fa pocs dies, l’equip infantil B van jugar i guanyar la final escolar de la lliga del CCEB i l'equip infantil femení, que va anar a la Copa Catalunya perquè van guanyar la Copa Barcelona (el 7de maig), van quedar cinquenes i els van donar el premi a la esportivitat.
Aquests èxits s’afegeixen a altres èxits esportius sobretot en el vòlei i en les curses d’orientació, esports en el que l’Institut destaca especialment.






Però, tant o més important que els èxits esportius, en el dominical d’avui volem destacar la importància dels èxits educatius en l’esport. A més de ser les guanyadores de Catalunya, també ho han estat en esportivitat. 

I això és un aspecte de les activitats esportives que ens agrada més del nostre institut. Alguns de nosaltres estem acostumats a anar a camps, sobretot de futbol, en els que l’agressivitat, encara que no sigui física, és molt present. Fins i tot de pares o mares envers els fills o filles que estan jugant i a qui amb els seus crits no ajuden gens.

Així doncs, felicitats a l’institut per partida doble. Per promoure l’esport com a activitat de salut, de competició i d’equip però també per promoure’l de manera que tant esportistes, famílies, professorat i equips d’entrenadors participen d’una manera d’entendre l’esport que és la que realment educa i ens fa persones.


Equip de l’AMPA