El Dominical - Crònica de la Festa de la Primavera 2017

Quan hem arribat l’Oriol ja era amb l’Albert Daví buscant claus, cables, i movent coses. I, per descomptat, l’Ester carregada fins al coll però amb l’ajuda de les dones de la família, la mare i la filla. Tot un exemple de dones emprenedores. I arriba la Glòria, i família, carregada també però de flors i plantes, i ganes de cantar.

I la Núria, l’Engràcia, la Xesca amb la llista dels menjars, l’Andrea i l’altra Andrea, la Roser, en Ferran, l’Ilu, en Pere i la Raquel, la Montse,...fins arribar a l’equip complet de l’AMPA. Totes i tots amb les samarretes taronges, una gran medalla de l’AMPA, i també un gran somriure, preparant taules, guarniments, menjars, papers de l’AMPA, begudes.... per fer una festa. I el dia de primavera acompanyava, no com l’any passat.

I ara, què passa? Moviment de taules perquè fa sol. I papers que volen. I ara falta beguda. I on és l’Albert? Qui té les claus? On posem la impressora 3D??? Uauuuu! Tot això es pot fer amb aquesta màquina? Qui la sap fer anar? Se sent bé? Han començat els partits? Qui vol tocar el piano?

Arriben colles de nois i noies amb ganes de jugar a futbol i vòlei i de passar-s’ho bé. I comencen a arribar també homes i dones de negre?????....ahhhh!! són La Korala de l’escola Fructuós Gelabert que de la mà de la Glòria han estat convidats a participar. Han fet un súper concert que ha animat la colla de pares i mares que ja anaven venint, amb una música que ens feia cantar i ballar. I això sota un sol....ja veureu a les fotos com n’hi ha hagut més d’un que ha quedat ben vermelló. Sort que hi ha hagut voluntaris aguantadors de paraigües!

Mentrestant, a la classe-menjador, hem anat veient les filmacions de teatre, de la big band, i de programació per animar a les famílies a apuntar-se a les activitats extraescolars.

Què fa l’Engràcia envoltada només d’homes? La impressora 3D. No l’hem pogut fer funcionar però ha captat molt l’interès.

Primer la Núria i després la Raquel i l’Ilu venent tiquets i repartint l’aixovar. I la mare de l’Ester, al seu lloc amb la màquina de cafè a punt!

I...comencen a portar plats i més plats. Més de 20 plats diferents i boníssims. Dolç, salat, d’aquí, d’allà, de primer, de segon, de postres, vegetarià, carnívor, picant, dolcet. I hem començat a voltar per les taules sense saber per on començar. Però entre tots hem fet feina i quasi no ha quedat res. Sort que la Núria ha pensat amb l’Albert Daví i les jugadores de vòlei i els han guardat una mica de tast!

L’Oriol, com a gran mestre de cerimònies que s’ha demostrat, ha anat explicat el que anava passant, ha explicat les novetats de l’AMPA (la Teva Veu, la propera trobada amb la festa de l’intercanvi de llibres,etc) i ha anunciat els premis a les guanyadores del 3x3 de vòlei, hem escoltat espontanis cantant sota el sol, cançons d’ara i d’abans, i hem anat tastant i parlant entre tots.







Per acabar, els spiribols, pels que encara tenien ganes de jugar mentre els grans hem anat recollint les restes de menjar (no n’ha quedat gaire!) i tornant el pati i les classes com les hem trobat.

Però encara que ho tornem a deixar igual....hem afegit a les nostres motxilles un dia de festa, de somriures, de conèixer persones, menjars, aficions, cançons, etc. I tot, en un espai on els nostres fills i filles aprenen cada dia i van creixent acompanyats dels professors i dels companys. I això està molt bé!

Doncs, això és el que hem viscut a la Festa de la Primavera de l’Institut Balmes que hem organitzat l’equip de l’AMPA i en volíem compartir un trosset (encara que no sigui per menjar).
Us posem dues fotos de mostra però en trobareu més, i alguns filmets, en aquest enllaç!





Recordeu, una vegada més......Tots som AMPA!

Bon diumenge!