El Dominical - En Residència

Bon diumenge!

S’acaba el trimestre i comencen les vacances, però abans que marxeu us volem parlar sobre un tema que ens agrada especialment, el dels projectes que lliguen l’educació i l’art.

El nostre institut és conegut, entre altres coses, per l’atracció d’alumnes amb estudis musicals que han portat a que la música sigui un dels potencials del centre, junt amb l’esport, l’ensenyament dels idiomes o les noves tecnologies. La música, com altres tipus d’activitats artístiques permet combinar les habilitats intel·lectuals, les tècniques, les creatives i fins i tot les físiques. Algun dia parlarem de la música...

Però avui us volem explicar algunes iniciatives que s’estan fent des de diferents àmbits de l’educació i la cultura que van una mica més enllà. Són les que porten la creació a l’aula, les que “utilitzen” l’art (en un sentit ampli) com a element transformador dels joves i dels centres educatius. A l’hora que es participa en un projecte creatiu, en el que es fomenta la creativitat dels adolescents, el procés creatiu s’estén més enllà de les aules on es realitza: a la resta del centre, al barri o a la ciutat.

Alguns d’aquests projectes són En Residència, Cinema en curs, REFLEXIONART, etc. Podeu trobar més informació a http://www.edubcn.cat/ca/suport_educatiu_recursos/plans_programes/educacio_artistica/altres_projectes_i_collaboracions



I aquest curs 2016/2017 el nostre institut es va presentar a la convocatòria del projecte En Residència i ha pogut acollir el projecte de creació de l’artista Pep Duran. De manera coordinada amb l’equip d’educació plàstica, amb el professor Jonatan Palacín, alumnes de 4t d’ESO estan portant a terme un procés de creació molt interessant.

Us posem l’enllaç per si el voleu seguir:

http://www.enresidencia.org/ca/residencia/pep-duran-en-residencia-linstitut-jaume-balmes/autor-institut

Aquest tipus de projectes són els que posen en valor l’educació en sentit ampli. Tan de bo n’hi hagin més!

Finalment, una recomanació. Si aquest cap de setmana passeu pel CCCB us trobaren amb la festa del llibre dels infants i joves “Món Llibre”. Aquest any amb una programació especial per als joves. La Bookcon (blogs, bloggers, e-books)!!!

http://lameva.barcelona.cat/monllibre/programacio/bookcon

Fins la tornada.....molt bones vacances!!!!!!!!!!!!!!!



Equip de l’AMPA