El Dominical - Assetjament, ciberassetjament i ús adequat de les xarxes socials

Segurament la majoria de nosaltres ens trobem fent cara de babaus mirant el que els nostres fills i filles segueixen a través de les xarxes: youtubers dient bestieses, tutorials de les mil maneres de pintar-se els ulls o de com es pot jugar amb un videojoc...o també, recomanacions de llibres, tutorials sobre resolució de problemes de matemàtiques (hi ha de tot!!!).

Però també ens queda la cara de sorpresa, i de vegades preocupació, quan veiem el que pengen a les xarxes amb “tota l’alegria” . Encara que també la majoria dels nostres joves saben els riscos de les xarxes, cada vegada és més freqüent saber de situacions d’assetjament o d’ús inadequat de les xarxes.

La tecnologia ha donat ales al ‘bullying’ i les intimidacions ja no es fan només a l’escola sinó que s’amplifiquen al món virtual.Quins usos fan els adolescents de les xarxes socials? mSchools celebra un taller sobre internet segur i xarxes socials per a docents i famílies amb fills adolescents.Les xarxes són una nova manera de relacionar-se entre els joves i entre ells i el món. I tenen una part molt interessant en relació als aprenentatges, a ampliar l’abast per compartir interessos, a la socialització, al foment de la creativitat. Però també tenen uns riscos que van associats sobretot a l’ús, mal ús i abús. I també als riscos per la intimitat dels joves (i les seves famílies), als límits del respecte entre les persones o a les situacions de risc per assetjament.

Per tot plegat, des de la Comissió Pedagògica de l’AMPA us convidem a pensar-hi, a que ens digueu què en penseu però també us proposem la xerrada que es farà el proper dijous dia 19 de gener, a les 19 hores, a l’Institut: Assetjament, ciberassetjament i ús adequat de les xarxes socials”.

La xerrada la conduiran professionals de l'Equip de policia comunitària de l'Eixample i pensem que pot ser d’interès per als pares i mares del Balmes.

Us hi esperem! Bon diumenge!

Comunicació de l’AMPA