El Dominical - TOTS i TOTES som AMPA.

Bon diumenge!


Al dominical d'avui us parlarem de nosaltres, de vosaltres, de l'AMPA. L'associació de mares i pares d’alumnes de l'Institut.

Som al mes de juny. Final de curs i amb la mirada ja cap al proper. És el moment en que cal que us recordem, ens recordem, per què TOTS i TOTES som AMPA.


Ja hem començat a rebre la informació del final de curs: notes, retorn de llibres, buidat d’armariets, etc. Però també documents i informacions del proper curs: matrícules, llistat de nous llibres, activitats extraescolars que es podran fer, l’agenda, els armariets, les activitats esportives, servei de menjador, etc. Potser, fins i tot, anirem a la festa de l’Intermercat, on intercanviarem els llibres i escoltarem les noves cançons de la Big Band Balmes.

La majoria de coses que us acabem d’explicar les promou o hi participa l’AMPA: intercanvi de llibres, l’agenda, el lloguer dels armariets, el servei, l’organització de les activitats extrasescolars.  Us convidem a llegir el díptic que trobareu a aquesta pàgina web.

I no, no som una empresa de serveis per a l’educació, encara que ho sembli! Som un grup de mares i pares de l’institut que volem participar en el projecte de centre, per construir-lo entre tots. Perquè considerem que l’educació dels nostres fills i filles és mooooolt important.


A la definició que fem de la nostra AMPA expliquem què som: “una associació orientada a donar suport a la comunitat educativa del centre en tots aquells serveis i activitats que puguin enriquir i facilitar l'aprenentatge i l'educació cívica de les nostres filles i fills. D'altra banda, fem una intermediació entre la direcció del centre i les famílies, promovent la comunicació i la
cooperació per tal que tots plegats ajuntem esforços per a la millora de l'ensenyament i formació personal del nostre jovent”.


És una realitat que el sector públic ha patit una progressiva degradació dels seus serveis. Polítiques conservadores, i la forta crisi dels últims anys, han portat a unes retallades massa importants en el nostre sistema educatiu públic. I ha comportat que progressivament les AMPA hagin anat assumint la gestió i també el finançament de cada vegada més àmbits que abans eren propis de les institucions educatives.

I de ser promotors de la participació, de la connexió famílies escola, hem passat cada vegada més a ser empreses prestadores de serveis, i finançadores de projectes, sense ser empreses ni experts en la gestió, i de manera altruista. I aquesta càrrega de gestió va deixant menys temps, a les mares i pares implicats, per fer altres funcions que els corresponen i per les que es van constituir.

Així doncs, us demanem que si no sou de l’AMPA us en feu. I si a més, penseu com nosaltres que l’educació dels nostres fills i filles és important i que hem de participar amb l’institut a construir un projecte de centre, us afegiu a la junta de l’AMPA. O, com a mínim, participeu en el que pugueu: activitats, comissions o encara que sigui poquet, assistint a les assemblees que organitzem. 



Perquè, de veritat: TOTS I TOTES SOM AMPA